17 Aralık 2015 Perşembe

Muhteşembır




Bu doğru. Bu çok doğru. Muhtemelen yazdığım en mantıklı cümle olabilir. Bu arada iddalı bir başlangıç, okuyucunun ilgilisini çekmek için her zaman iyidir.

2 yıl boyunca buraya irili ufaklı toplam 81 adet giriş yapmışım. Pek çoğunda atıp, tutmaya bile ihtiyaç duymadan bir sonraki yazıya geçerek hadsizce ve cahilce tespitlerle bir takım hayatları karartmış, yuvalar yıkmış ve yoluma devam etmekte hiçbir beis görmemişim. Çünkü "cool guys don't look at explosions".

Tecrübe, elde etmesi güç, ardında bırakması ise ondan daha güç olan bir kaç şeyden biri. Bir diğeri jalapeño. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Yukarıda bahsettiğim 81 içeriğin pek çoğu ise, o dönem varlığına inandığım dimağımdaki taze bilgi kırıntılarının bende bıraktıkları doğrultusunda karaladığım bir kaç satırdan ibaret.

Sonuç
Emperyalist sistemde konuşmak gerekirse: F-
Anadolu kokan bir tabirle: Sike sürülecek akıldan yoksun

Peki neden böyle dediğiniz duyar gibiyim. Yalan konuşma, bir şey duyduğun yok, paragraf devam etsin diye sıkıyorsun dediğiniz de duyar gibiyim. Hatta yersiz el kol hareketleriyle birinci derece akrabalarımla yakınlaşacağınıza dair sinyaller verdiğinizi bile görür gibiyim. Off ben çok fena oldum.

Neden böyle? Çünkü başkasına tavsiye vermek çok kolay lan. Bedava! Burada benchmark'ımız "beyin" ise, ondan bile daha ucuz, öyle düşün. Yaşamadığın, bilmediğin, sadece üzerine tahminler yürütebildiğin her şeyle ilgili düşünmek ve daha kötüsü yorum yapmak ücretsiz. Beylikdüzü'ndeki akrabana gitmek için bindiğin Carrefoursa servisleri gibi, indiğinde vicdanını rahatlatmak için bir ekmek dahi almaya ihtiyaç duymaman gibi her şey. İlişkilerle ilgili, hayatla ilgili, dünyayla ilgili karaladığın her sayfanın yarın karşına vicdan azabı ya da utanç olarak çıkacağını bilmemek gibi.

Eşinin yanında "Ayrılıcaksın abi, baktın olmuyor." deme lüksünü elde eden insanın, ekmek bulamadığımızda en yakın pastaneye yönelmemiz gerektiğini söyleyen akıldan bir farkı yok. Güvenli sulardayken okyanusların güzelliğini öven adamın cesaretiyle, yalnızlığı bilmeden yanlışları doğruymuşçasına anlatan adamın cüreti arasında da. Farkımız yok.

Ve bu durum bizi daha kötü insanlar yapıyor. İnanın ya da inanmayın. Bence inanmayın. 5 sene sonra tekrar konuşalım, götüm başım ne kadar oynayacak bir kez daha bakalım.

Hiç yorum yok: